Apel o nawiązanie dialogu beż żadnych wstępnych warunków

dodano tydzień temu, 2018-01-13 w kategorii: Ludzie

13 stycznia w Warszawie, w siedzibie OPZZ w rocznicę Kongresu Lewicy odbyło się spotkanie Rady Dialogu i Porozumienia Lewicy i Forum Postępu.

Zebrani przedstawiciele organizacji lewicowych, tj. SLD, OPZZ, Unia Pracy, Polska Partia Socjalistyczna, Ruch Odrodzenia Gospodarczego,  Związek Zawodowy Rolnictwa i Obszarów Wiejskich „REGIONY”, Res Humana, Myśl Socjaldemokratyczna, stowarzyszenia: „Ordynacka”, „Pokolenia”, „Kuźnica”, Dom Wszystkich Polska, Kongres Świeckości Centrum im. I. Daszyńskiego przedstawili następujące stanowisko:

„Poruszeni parlamentarnymi losami obywatelskiego projektu „Ratujmy Kobiety” apelujemy do wszystkich partii i środowisk lewicy o nawiązanie dialogu beż żadnych wstępnych warunków i podjęcie wysiłków porozumienia się w celu realizacji minimum programowego opartego o kanon wartości lewicy: wolność, równość, solidarność.

Wiemy, że różni nas wiele, ale zbliżające się wybory są dla nas wyzwaniem, któremu powinniśmy razem sprostać i szansą dla Polek i Polaków na przywrócenie demokratycznego minimum w naszym państwie.”